Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Poznávací zájezd do Kopřivnice

Poznávací zájezd do Kopřivnice



Datum konání:
6.12.2022

Dne 6.12.2022 jsme se s menšími dětmi vypravili do Kopřivnice, kde jsme navštívili Technické muzeum Tatry. Zde byl pro nás připraven edukační program spojený s komentovanou prohlídkou muzea. Prohlídka byla doplněna o nejrůznější aktivity a úkoly. Zahráli si hru "Navigátor".

Dalším poznávaným místem byla Štramberská Trúba, jejíž historie sahá až do 12.století. Navštívili jsme místní pekárnu, povídali si s mistrem pekařem a samozřejmostí byla ochutnávka věhlasných štramberských uší.  

Poslední zastávka v našem putování byla u Žerotínského zámku a muzea v Novém Jičíně. Vzhledem k tomu, že je advent, vyslechly si děti vyprávění o vánočních zvycích našich prarodičů. Shlédly ukázky vyřezávání ze dřeva, předení na kolovratu a pod. Každý z nás si mohl vyrobit vlastní baňku a ze včelích pláství ozdoby na vánoční stromeček. Velkým překvapením byla návštěva Mikuláše s andělem, zpívání vánočních koled a rozdání dárečků pro děti. V rámci dvouhodinového programu si děti nazdobily perníky pod vedením odbornice pekařky, ochutnávaly vánoční cukroví a na závěr ochutnaly domácí  vánočku a čaj s medem. Prohlídka náměstí v Novém Jičíně završila vánoční náladu, děti nakoupily drobné dárečky a připravit se k návratu  do Vítkova.

  FOTO ZDE