Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > Aktuality > Zimní projektový den 20.1.2022

Zimní projektový den 20.1.2022



Datum konání:
20.1.2022

Děti z první třídy a přípravky se konečně dočkaly krásného zimního dopoledne, aby mohly posoudit, jaké změny na známé cestičce, kam chodí několikrát do roka, nastaly. Vzpomněly si, jak bylo na podzim všude plno barevného listí, a teď našly jen čistý bílý sníh, tráva se schovala, dokonce ani ohniště nebylo pod sněhem k nalezení. Vzpomínaly, jak v babím létě kuklily housenky a pomáhaly pavoučkům se sítěmi a zjistili, že na stomech ani housenky, ani pavučinky nenašly. Zato ve sněhové pokrývce mohly pozorovat, kdo tudy prošel, kudy projelo auto, či traktor. Potok byl zpola zamrzlý, ale voda pod ledem teče, žádné spadané listí jej nezastavilo.

Rozdělaly ohníček, který příjemně hřál a opekly si na něm krajíce chleba, napily se teplého čaje a hřály si o hrníčky ruce a zkoušely, jak vydechují "kouř", když čaj je hodně teplý. Nezapomněly ani na zvířátka a připravily jim na okraji louky překvapení.

Vrátily se unavené a také trochu promrzlé, ale topení ve škole jim vysušilo a ohřálo nožičky, ponožky, i botičky, a tak byly spokojené, jak se ten zimní den vydařil.

Uvidíme, jak se příroda změní, až vyrazíme na cestu na jaře. FOTO ZDE